romyuganda.reismee.nl

Aan de slag!

Gisterenavond belde Romy en vertelde ons wat ze allemaal had gedaan die dag. Om jullie een kleine indruk te geven heb ik foto's geplaatst omdat Romy niet altijd in de gelegenheid is om jullie op de hoogte te brengen. Het is in Uganda de normaalste zaak van de wereld dat de stroom regelmatig uitvalt en tja, dan wordt het moeilijk om je blog bij te houden. Gelukkig worden wij ouders op de hoogte gehouden door Worldmapping, dus vandaar dat ook julilie op deze manier ook 'gedeeltelijk' op de hoogte worden gehouden. Zodra Romy de kans krijgt zal ze zeker ervoor zorgen dat haar eigen verhaal hier komt te staan.

Gisteren 1 meiwerd de groep in drieën verdeeld enis Romy eindelijkecht aan de slag gegaan bijde projecten om te helpen.Het groepje van Romy stak letterlijk de handen uit de mouwen en de voeten in de modder om zogenaamde 'fuel saving stoves' te maken.Deze simpelekookconstructies zijnvoor lokale gezinneneen alternatief voor koken op open vuur. Ze zijn veiliger, verbruiken minder brandstof (hout) en zijn daardoor beter voor het milieu en de portemonnee. Romy vertelde ook dat ze het overgeleven klei aan de plaatselijke kinderen had gegeven zodat ze konden kleien. Op de foto kun je zien dat zij een kip had gemaakt en de kinderen waren daar ongelooflijk blij mee. Romy is ongelooflijk enthousiast en is blij dat ze wat kan betekenen voor de plaatselijke bevolking.

Suzan van Angelen

Hoi Romy,

Je bent alweer bijna een week weg van huis. We lezen jouw verhalen. Wat zal het een indruk op je maken. Maak er nog een mooie week van en probeer heel veel te onthouden. Dat zal niet meevallen met al die indrukken.

Succes nog!

Suzan van Angelen

Claudia, Rolf, Guido en Shanna

Hoi Romy,

Wat een mooie verhalen heb je al geschreven. Geniet er nog maar van. Doe voorzichtig.
Knuffel
Claudia, Rolf, Guido en Shanna