romyuganda.reismee.nl

Bijna naar huis......

De jongeren hebben zich de afgelopen dagen in kleine groepjes ingezet voor Lwengo en daarbij grote resultaten bereikt. Zo hebben ze geholpen bij het maken van een watertank, het bouwen van een huis voor daklozen, het schilderen van een klaslokaal van een school en hebben ze huisbezoeken in de community gedaan om te inventariseren welke mensen hulp nodig hebben en te praten over zaken als hygiëne, hiv en gezond eten. Daarnaast zijn ze op een begrafenis geweest van de 105 jaar oude oma van een van de mensen die hen verwelkomd had bij aankomst. Ook dit vonden de Worldmappers heel bijzonder om mee te maken. 's Avonds wordt er veel gevoetbald met de lokale bevolking en daarom staat voor vanavond bij Lwengo de 'grote finale Uganda - Nederland' gepland. Ter ere van hun afscheid wordt er zelfs een geit geslacht voor op de barbecue en scharen ze zich nog eenmaal met hun nieuwe vrienden rond een kampvuur. De laatste dagen in Uganda is er nog gelegenheid om wat souvenirs te kopen, te internetten, rustig aan te doen en zich voor te bereiden op hun terugreis. Met een beetje geluk volgen dan ook snel de eerste verhalen en foto's van de jongeren over deze bijzondere dagen bij Lwengo!
Zondag 13 mei komt Romy 's morgens rond zeven uur weer aan op Schiphol.

Ome Hennie en Tante Ton

Hoi Romy,het wordt tijd om je spullen weer te pakken en huiswaarts te keren.Ik denk dat dit voor je moeder wel prettig zal zijn om je weer in de armen te sluiten.[haar kennende]Wij wensen jullie een heel goede reis naar huis en hopen dat voldaan weer thuis komt.Even bijkomen en de indrukken die je hebt opgedaan verwerken,Misschien nog even evalueren.Daarna het album samenstellen.
Daar kun je een heel leven lang met plezier op terug kijken.Goede vlucht en de groetjes aan Demy en de rest van je collegaatjes.XXX

Truus van Hengstum

Ik wens jullie een goede en veilige reis naar huis en hoop dat ik straks als het af is, je reisverslag mag lezen en alle foto's mag bekijken.

Groet Truus