Project Kim Vogel
2-05-12
Olyota mzungu! (hallo alles goed blanke!?)
's morgens ging de wekker alweer om kwart voor 6! vandaag zouden we naar Kim Vogel gaan, ze is een nederlandse die een opvangtehuis voor mishandelde, afgestoten en ondervoede kinderen heeft opgericht. Kim heeft echt een indruk op me achtergelaten, alle verhalen die ze heeft vertelt, hoe en wat ze allemaal doet, en natuurlijk hoe ze ooit is begonnen. Ze begon op de school ST Paul Kaaso, waar ze vrijwillig werkte. er werd een babytje gebracht van ruim een week die ergens in de bosjes was gedumpt, kinderen die zo mishandeld werden dat ze niet meer thuis konden wonen, kinderen die niet gewenst waren die werden achtergelaten en er was zelfs een meisje die in de latrine was gegooid.Kim kon geen afscheid meer nemen van de kinderen die ze daar had geholpen en wat ze had op¨gebouwd waardoor ze in Uganda is gebleven.
Ze heeft verschillende projecten lopen, een daar van is voor ondervoede kinderen, waar wij deze dag mee aan de slag gingen. We hadden de groep in tweeën gesplitst, en ik ging als eerste op de boda-boda's, een typische ugandees voertuig die je echt overal ziet rijden, het is een soort van brommer waar je inclusief de driver met genoeg proppen met zijn 4ren op kan.
We gingen hous visites doen bij babytjes die heel erg ondervoed waren geweest. we gingen ze wegen om te kijken of ze vooruit gingen, en dat was gelukkig wel het geval bij alle kindjes die wij hadden gewogen. Ze wogen de kindjes door een touw met een weegschaal op te hangen en dan het babytje aan de haak onder de weegschaal te hangen. Ook zijn we bij een vrouw langsgeweest die de zorg van een kindje met een waterhoofd opzich had genomen.
het is zo leuk om te zien dat door de hulp van kim, de gezinnen zo vooruit gaan. de ondervoede kinderen waren zo ondervoed dat hun benen en voeten helemaal waren opgezwollen, dat hun vel helemaal was los gaan laten bij de armen en bij de bovenbenen. en als je de housvisites gaat doen dat ze dan (bijna) helemaal gezond zijn.
de reis van huis tot huis was echt ongelofelijk mooi, we reden door de (super groene!) bergen. helaas had het die ochtend super hard geregend en geonweert waardoor het een en al modder en waterplassen was waardoor we best vaak wegslipten, gelukkig hadden we een super goede boda driver dus hield hij de boda aardig overeind.
tussen de middag hebben we super ugandees geluncht. dat deden we bij de oma (46 jr oud) van rosa, de geadopteerde dochter van Kim. Rosa was het meisje die in de laterine was gegooit. We hebben rijst, (roze) pindasaus, chiapatti's soort pannekoeken, meloen, aardappeltjes en van soort bananen gemaakte aardappelpuree gegeten, met de handen. na het eten zijn we terug naar het huis van Kim en zijn we vanuit daar een wandeltocht gaan doen met een foto-opdracht. we moesten van 5 verschillende soorten fruit, groente, dieren en hardwerkende ugandeze een foto maken. Doordat we van fruit en groente foto's moesten maken heb ik super veel soorten geproeft. We moesten ook jerrycans meenemen, die we bij een waterput moesten vullen. We hebben echt heel lang gelopen voordat we eindelijk bij het oude vrouwtje kwamen, want we haalden het voor haar. ze was ons super dankbaar, en dat alleen al door water te brengen.
deze dag heeft me echt heel erg geinspireerd en het heeft ook echt een indruk op me gemaakt. Ik wil hier niet meer weg haha.
morgen gaan we naar lake bunyoni voor 2 nachten en 1 nachtje in het wild kamperen tussen de nijlpaarden bij lake mburo.
wera mba! (doei!) xxx romy
Romy,dit was wel een heel erg mooi verhaal temeer omdat je het allemaal zelf meemaakt.Het maakt ook wel indruk op mij hoor.Het komt dan allemaal wat dichterbij.
En dat is mede het gevolg van jouw inspanningen.Ik lees alles van je.Ik vind je geweldig maar kijk a.u.b.wel erg goed uit met nijlpaarden!!!!Groetjes en XXX van je Ome Hennie en tante Ton
Hoi Romy,
Heel bijzonder wat je allemaal meemaakt. Deze ervaring neemt niemand meer van je af. Nog een fijne tijd daar. Groetjes vanuit een regenachtig IJsselstein. ;-) Mariecke
Wat leuk om al je verhalen te lezen. Super dat je deze kans hebt gepakt en ten volle benut. Geniet van alle ervaringen en indrukken die nog gaan komen! En doe voorzichtig!
Gr. Debby en Mark
chi kati Romy,
Geweldige ervaringen die je opdoet, je draagt toch mooi je steentje/water bij daar!
Veel wildkampeer plezier, hang je eten hoog;-)
Mweeraba,
Jolanda
Hoi mop, Je moest eens weten hoe ongelooflijk trots ik op je ben na het lezen van het stuk over Kim Vogel. Ik had zal zo'n flauw vermoeden dat dit een enorme indruk op je achter zou laten. Ik vond het heel jammer dat ik je oproep gemist had 3 mei maar je kent me he, als de telefoon in mijn tas zit dat hoor ik hem niet :-(. Doe je wel voorzichtig met die nijlpaarden, ik snap dat die een enorme aantrekkingskracht voor je hebben, maar zie je graag weer heel terug volgende week :-).
Dikke kus!
Hi Romy, wauwwww, wat een fantastische ervaringen! Heel leuk om je verhalen te lezen en foto's te zien. Ons (voormalig) buurmeisje is groot geworden:-) Geniet volop en doe voorzichtig! Groetjes uit IJsselstein
Lieve Romy
Vandaag terug van vakantie en gelijk je verhaal gelezen.
Wat een mooie ervaring maar wees wel voorzichtig hé?? geniet er nog van en tot Zondag
veel liefs OMA en OPA